Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Da li je Lidl BH konačno pronašao lokaciju u Sarajevu?

Preuzmite sliku

Na lokaciji nekadašnje tvornice Energoinvest – Tvornica dalekovodnih stubova d.d. u ulici Džemala Bijedića u Sarajevu počelo je rušenje objekata i priprema terena za građevinske radove.

Kako portal Akta nezvanično saznaje iz pouzdanih izvora, radove je započeo njemački trgovački lanac Lidl BH. To su nam potvrdili i pojedini radnici.

Lidl BH već dugo traži lokaciju za gradnju svog prvog trgovačkog objekta u Sarajevu, a po svemu sudeći konačno ju je našao.

Kako u Lidlu ne otkrivaju planove, informaciju su provjerili sa Jusufom Obradovićem, stečajnim upravnikom Energoinvesta TDS, koji je potvrdio da je sva imovina prodata prije nekoliko mjeseci i da ima nekoliko kupaca. Ipak, o puno toga nije mogao govoriti.

“Ima neka dva kupca, a za ostalo ne znam. Ne znam tačno reći ni ukupnu vrijednost prodate imovine jer su nekretnine procijenjivane posebno više puta”, kazao je kratko Obradović za portal Akta.

Inače, radi se o ukupno 23.285 m2 prostora, od čega je 5.927 m2 ekonomsko dvorište.

Podsjetimo, njemačka kompanija je 2021. godine registrovala firmu u Bosni i Hercegovini pod nazivom Lidl BH d.o.o., nakon čega su se pokrenule priče o otvaranju minimalno šest poslovnica.

Do danas nijedna od njih nije otvorena, ali je Lidl počeo sa investiranjem u Bijeljini gdje se u neposrednoj blizni nove autobuske stanice gradi njihov prvi objekat.

Osim njega, kako je Akta.ba saznala, počeli su i sa gradnjom skladišno-distributinog centra u Kiseljaku, tačnije Poslovnoj zoni “Azapovići”.

Sudeći po ovim, još uvijek nepotvrđenim informacija, lokacija za Sarajevo je pronađena i to svega nekoliko kilometara dalje od najvećeg trgovačkog lanca u BiH – Bingo City Centra koji je više puta isticao da se ne boji konkurencije i da je Lidl dobrodošao u Bosni i Hercegovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,