Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cvijanović: Ukinite zabranu za Gas-Res i mi ćemo za hemijske proizvode

Preuzmite sliku

Na molbu da prokomentariše probleme sa kojima se susreću proizvođači hemijskih i nekih farmakoloških proizvoda iz Federacije BiH prilikom njihovog plasiranja na tržište Republike Srpske, predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da bi “bilo prirodno da se uklanjaju sve barijere u poslovanju i plasiranju proizvoda između dva entiteta, i to i jeste opredjeljenje Vlade RS”.

Ali, to, svakako, zahtijeva ne samo parcijalni, već jedan sveobuhvatni pristup, i smatram da smo i premijer Novalić i ja pokazali da je to put kojim želimo ići“, dodala je Željka Cvijanović.

“Međutim, u rješavanju ovog pitanja za koje je zainteresovana FBiH, kod nas se u Vladi RS ponovo nametnulo jedno drugo pitanje, za koje je direktno zainteresovana Republika Srpska. Naime, riječ je o jednoj ograničavajućoj uredbi u FBiH, po kojoj se zabranjuje našem gasnom preduzeću, ‘GAS RES’, da gasom snabdijeva potrošače u FBiH.

Što je još gore, zabranjuje mu se i da koristi teritoriju FBiH da bi došli do teritorije Srpske i snabdijevali, na primjer, naše potrošače u Istočnom Sarajevu. Zato kažem da bismo morali utvrditi generalni princip, bez bilo kakvih međusobno postavljenih ograničenja, i mi smo u Vladi Republike Srpske spremni da na tome radimo sa partnerima iz Vlade FBiH“, kazala je premijerka Cvijanović, prenosi RTRS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje