Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crnadak se susreo sa Erginayom: Izražena zainteresiranost BiH za povećanje kvote za izvoz mesa iz BiH u Tursku

Preuzmite sliku

Tokom susreta ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnadka i ambasadora Republike Turske u BiH Cihada Erginaya razmijenjene su informacije o situaciji u BiH i Republici Turskoj, te razmotreni prijedlozi za daljnje unapređenje bilateralnih odnosa dvije zemlje i saradnje na multilateralnom planu, javlja Anadolu Agency (AA). 

  • crnadak-se-susreo-sa-erginayom-izrazena-zainteresiranost-bih-za-povecanje-kvote-za-izvoz-mesa-iz-bih-u-tursku
  • Između ostalog, ministar Crnadak je izrazio zainteresiranost BiH za povećanje kvote za bescarinski izvoz mesa iz BiH u Tursku, s obzirom na pozitivne efekte izvoza po bh. privredu i privredne odnose dvije zemlje, kao i za daljnje investicije iz Turske u BiH.

    Također, obostrano je izražena spremnost za održavanje trilateralnih sastanaka BiH –  Republika Srbija – Republika Turska i BiH – Republika Hrvatska – Republika Turska. Istaknut je značaj nastavka saradnje u navedenom formatu, te razgovarano o mogućnosti održavanja trilateralnih sastanaka šefova diplomatija na marginama predstojećeg zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,