Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brčanski Bimal dobitnik priznanja “Lider biznisa 2015. godine”

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački proizvođač jestivog ulja iz Brčkog Bimal dobitnik je priznanja “Lider biznisa 2015. godine” koju dodjeljuju novine “Glas TK” u okviru projekta “Uspješni poduzetnici” koji se provodi u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona, javlja Anadol Agency (AA).

Bimal je u konkurenciji od oko 40 preduzeća proglašen liderom u oblasti prehrambene industrije na osnovu asortimana proizvoda kojim ostvaruje visoku pozicioniranost na tržištu BiH i izvozu te zbog posebnog doprinosa privrednom razvoju zemlje.

“Iza kompanije Bimal se nalazi veoma uspješna poslovna godina u kojoj je ostvaren značajan količinski porast izvoza proizvoda i takođe ojačana pozicija Bimala na domaćem tržištu, stoga je ovo priznanje zaista izuzetan završetak uspješne godine”, kazala je direktorica korporativnih komunikacija kompanije Nataša Pucar.

Prema njenim riječima, proteklu godinu u fabrici u Brčkom obilježilo je niz događaja u kojima se izdvaja izlazak na kinesko tržište i otvaranje puta za ostale bh. kompanije koje proizvode kvalitetne domaće proizvode u skladu sa evropskim i svjetskim standardima.

Otvaranjem vlastite kompanije za distribuciju u Turskoj sredinom godine, “STUDEN Holding”, u čijem sastavu posluje i fabrika Bimal, omogućeno je i drugim bh. proizvođačima lakši plasman proizvoda na području Bliskog istoka, na kojem Bimal takođe bilježi sve veći rast izvoza u posljednje tri godine.

“Razvojni planovi kompanije idu u smjeru daljeg unapređenja kvaliteta proizvoda i povećanja izvoznih aktivnosti na globalnom tržištu, zbog čega je posebno važna podrška domaćeg tržišta i domaćih potrošača, a što potvrđuje i ovo veliko priznanje”, kazala je Pucar. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,