Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bosnalijek otvorio novi proizvodni pogon po najsavremenijim standardima (VIDEO)

Preuzmite sliku

Bosnalijekov novi proizvodni pogon za nesterilne polučvrste i tečne forme lijekova svečano je danas otvoren u Sarajevu, čime će ova farmaceutska kompanija proizvoditi 34 miliona pakovanja što je za pet puta više nego do sada.

Ovaj pogon savremeno je dizajniran i koncipiran te potpuno usklađen sa zahtjevima EU GMP smjernicama i najsavremenijim evropskim standardima, što kompaniji omogućava reputaciju proizvođača lijekova po najvišim standardima.

Generalni direktor kompanije, Nedim Uzunović podsjetio je da Bosnalijek postoji od 1951. godine od kada je jasno usmjeren na razvoj i bogaćenje asortimana, a izrazio je zadovoljstvo što kao takvi imaju udjela u razvoju domaće privrede.

Govoreći o otvaranju novog pogona kompanije, kazao je da je ovo veliki dan za Bosnalijek, podsjećajući da su u posljednje dvije godine napravljene dvije velike investicije, a vrijednost ove posljednje je oko 50 miliona KM.

Ponovio je da je vizija Bosnalijeka proširiti tržište jer trenutno rade na tri kontinenta, a u planu je proširenje na nova tržišta Bliskog Istoka i Azije dok se otvara i mogućnost pristupa američkom tržištu. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,