Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Borba za prava poduzetnika: Facebook grupa ‘Glas malih biznisa’ za dva dana okupila više od 20.000 članova

Preuzmite sliku

Na Facebooku je nedavno pokrenuta grupa GLAS MALIH BIZNISA #BorbaZaMaleBiznise.

Cilj ove grupe je da se izbori za prava poduzetnika, vlasnika malih biznisa, u ovoj teškoj situaciji sa pandemijom novog koronavirusa.

Osnivač grupe je direktor marketinške agencije MITA i vlasnik kompanije Bonjour Artisan Food Ejub Kučuk:

“Moje ime je Ejub Kučuk, u privatnom poslu sam više od 23 godine, imam dvije decenije iskustva u međunarodnom biznisu kompletno slobodno vrijeme ću koristiti da oblikujemo zahtjeve malih biznisa i izvršimo pritisak na vlast kako bi se i sad i u budućnosti kreiralo bolje poslovno okruženje.

  • Ovo nije bezimena grupa koju vodi neko koga ne znate. Ovdje će se znati imena svih koji žele da see bore. Ovdje nećemo dopustiti psovke, vrijeđanja i ružne riječi. Preko ove grupe ćemo se udružiti, razmijeniti ideje, informacije, organizovati peticiju, napraviti bazu podataka koliko ko ima zaposlenih i koliko je ljudi ostalo bez posla…” navodi se u opisu grupe koja je za samo dva dana skupila više od 20.000 članova.

    Nedugo nakon kreiranja grupe, ista je podržana web platformom kroz koju je u bazi prikupljeno skoro 1.500 biznisa sa više od 10.000 zaposlenih i to za manje od 24 sata.

    “Imamo usvojene mjere koje u ovom trenutku revidira vrhunski pravni stručnjak (advokat sa iskustvom kao tužilac i sudija) i koje planiramo poslati različitim nivoima vlasti sutra Našu grupu ozbiljno prate donosioci odluka” navodi osnivač grupe.

    Kako se navodi, u BiH ima 27.595 malih firmi i 48.000 obrta te oko 350.000 zaposlenih.

    “Zajedno činimo 85% svih pravnih lica u BiH i naš glas mora biti snažniji od svih, jer naša snaga može promijeniti kompletan sistem u ovoj zemlji” navodi se.

    Pozvani su svi koji se bave biznisom, zanatom, kućnom radinošću, da se priključe, a već su definisani brojni zahtjevi vlastima na raznim nivoima.

    Facebook grupu možete pronaći OVDJE.

    Web stranicu možete pronaći OVDJE.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje