Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Boje GIKIL-a na najprestižnijim domaćim i međunarodnim takmičenjima

Preuzmite sliku

S ciljem promocije svojih visokokvalitetnih proizvoda i širenja poslovanja na nova tržišta, kao i primjene dobre društveno-odgovorne poslovne prakse, predstavnici Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL) potpisali su sporazum o saradnji sa Klubom borilačkih sportova ORKKA.

Zamjenik generalnog direktora GIKIL-a Suad Imamović kazao je da su ovakvi vidovi saradnje dodatni pokazatelji  pozitivnih promjena u kompaniji, koja pored širenja poslovanja želi također biti nosilac najvećih priznanja ne samo u poslovnom svijetu, nego i u oblasti drušveno-odgovornog korporativnog djelovanja.

– GIKIL je uvijek podržavao dobre priče, naročito sportiste, u onoj mjeri koliko je to u datom momentu bilo moguće, tako da ova saradnja za nas znači i otvaranja novih prostora za promociju pozitivnih vrijednosti društva, ali i promocije GIKIL-a, naših proizvoda i privrednog razvoja, te stvaranje novog tržišta u skladu sa najboljim svjetskim praksama, poručio je Imamović.

Podsjećajući na brojne postignute uspjehe koje je klub zabilježio prethodnih godina, istaknuti sportista i trener, te predsjednik KBS ORKKA, Željko Zombra, kazao je da je saradnja s jednom od najvećih kompanija u Lukavcu i Bosni i Hercegovini još jedna pobjeda zajedničke opredjeljenosti za razvoj i uspjeh.

– ORKKA je trenutno među četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini, a naši članovi osvajaju medalje na najprestižnijim svjetskim i evropskim prvenstvima. U svijetu poslovnih rezultata, GIKIL ima sličan put i cilj, tako da će naše pobjede u budućnosti predstavljati i pobjede GIKIL-a, istakao je Zombra.

Uspostavljanje nove saradnje i pružanje podrške mladim lukavačkim sportisitima pozdravio je i generalni direktor GIKIL-a Paramesh Bhattacharyyja, inače vrsni sportski aktivista i nekadašnji istaknuti fudbaler.

– Nadamo se da će GIKIL i na ovaj način ostvariti napredak i širiti saradnju i tržište, a mladi karatisti ORKKA-e još veći iskorak u sportu, te da ćemo pregršt budućih medalja slaviti zajedno, kazao je Bhattacharyyja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje