Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Biznis priča Dr. Nihada Softića: Kako sam preživio bankrot od 15 miliona

Preuzmite sliku

Preko noći je izgubio ogromno bogatstvo i praktično ostao bez ičega.

Nihad F. Softić, rođen je 13.marta 1972.godine u Gračanici (Bosna i Hercegovina) gdje je proveo djetinjstvo i ranu mladost. Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja upisuje Fakultet za fizičku kulturu u Sarajevu.

Danas, Nihad je preduzetnik, pisac, putnik, govornik i filantrop. Suosnivač je i predsjednik neprofitne organizacij čiji je osnovni cilj unapređenje obrazovanja. Također, osnivač je centra za harmonizaciju zdravog življenja Life Tomorrow.

Sticajem okolnosti, u ranijem periodu jedan od najuspješnijih bh. poduzetnika doživio je bankrot težak petnaest miliona. Preko noći je izgubio ogromno bogatstvo i praktično ostao bez ičega.

Nakon pet godina borbe sa novonastalom situacijom, depresijom i ponovnim pronalaskom sebe – osnovao je “School and School“, multidisciplinarnu školu, koja sada broji franšize širom jugoistočne Evrope.

1998. pokreće vlastiti biznis i postaje vlasnik vodeće računarske kompanije poznate u regionu. Sa najvećom mrežom maloprodajnih objekata IT Computers postaje prestižna i godinama prema mišljenju javnosti najpoželjnija kompanija sa više od 400 uposlenika.

2006. proglašen je menadžerom godine u BiH.

2009. obavještava javnost o nesolvetnosti kompanije i nemogućnosti daljnjeg poslovanja kao posljedice snažnog uticaja globalne ekonomske krize na daljnje privređivanje i razvoj kompanije.

Pogledajte nesvakidašnju biznis priču: 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,