Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bingo otvorio novi hipermarket u Čeliću u čijem je sastavu hipermarket, restoran sa igraonicom, te prateći sadržaj

Preuzmite sliku

Popularno

Podrška poljoprivrednicima iz čelićke regije kroz otkup…

U petak 17. juna, uz prisustvo velikog broja kupaca, kompanija Bingo otvorila je svoju 223. poslovnicu. Radi se hipermarketu u općini Čelić, koji zauzima površinu od 3.700 m kvadratnih, u čijem je sastavu hipermarket, restoran sa igraonicom, te prateći sadržaj. Vrpcu je sa predstavnicima Binga presjekao općinski načelnik Admir Hrustanović.

 • Bingo u Čeliću posluje od 2010. godine, kada su u samom centru otvorili supermarket na dvije etaže, sa osnovnim asortimanom prehrane i neprehrane.
  U sklopu novog hipermarketa Bingo sada ima proširenu ponudu na svim odjelima, a novitet su mesnica, pekara i delikates. Odlična je ponuda i na odjelu neprehrane. Čelićanima i stanovnicima okolnih mjesta sada će biti dostupan proširen asortiman tekstila, tehnike, kućnih potrepština, vrtnog programa i alata, a tu je i sve za predstojeću ljetnu sezonu.

 • Osim ovog projekta, Bingo do kraja godine planira izgraditi otkupnu stanicu i zgradu za poljoprivrednu zadrugu: „U sklopu parcele gdje se nalazi ovaj hipermarket, do kraja godine planiramo izgraditi otkupnu stanicu sa hladnjačom za otkup voća i povrća koje lokalno stanovništvo proizvodi. Time ćemo osigurati kontrolisan lanac snabdijevanja od njive do trpeze, jer će se kulture nakon otkupa propisno skladištiti, nakon čega ćemo u naše trgovine dostavnim vozilima distribuirati svježe ubrane proizvode. Osim otkupne stanice, izgradit ćemo i upravnu zgradu za lokalnu poljoprivrednu zadrugu“, istakla je Amina Čeliković iz marketing službe kompanije Bingo.

 • „Nakon ovih ružnih dešavanja u opštini Čelić ovo je jedna pozitivna stvar i daje svjetlost, kako meni načelniku, tako i svim stanovnicima Čelića. Ovom prilikom želim zahvaliti kompaniji Bingo i svim zaposlenicima, a posebno vlasniku, na ovoj investiciji koja će mnogo značiti iz više razloga. Stanovnici su ranije morali ići u okolne gradove u kupovine, sada im je znatno olakšano. Potom, otvorena su nova radna mjesta, a dogovoreno je da u nerednom periodu kompanija Bingo započne sa gradnjom hladnjače za otkup voća i povrća, te benzinske pumpe.

 • S obzirom da je izgrađen objekat ove površine to nam govori da se radi o obostranim interesima. Ovo je danas veliki dan za općinu Čelić. Vjerujte da sam radostan i da me emocije drže, jer dobiti ovo je veliko za veći grad, a kamoli za Čelić. “, izjavio je Admir Hrustanović, načelnik općine Čelić.

 • Otvorenjem ovog objekta kompanija Bingo je osigurala radna mjesta za šezdeset stanovnika sa područja općine Čelić. Kupci sada mogu uživati u prostranoj i moderno opremljenoj trgovini, a u ugodnom ambijentu restorana sa 70 mjesta napraviti predah, dok se najmlađi igraju u igraonici.

 • Otvorenje je ispraćeno velikim brojem degustacija i promocija, uz prigodan program za najmlađe, a kupce su nagradili poklonima i besplatnim kupovinama.
  Pripremili su i akcijsku ponudu za prvih sedam dana od otvorenja.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,