Petak, 4. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bin Ham Group iz UAE zainteresovana da ulaže u poljoprivredu i turizam u BiH

U organizaciji Ambasade BiH u UAE, na čelu s ambasadorom Šefikom Mujkanovićem, delegacija privrednika iz UAE i Omana predvođena Sheikom Mussallimom Bin Salemom Bin Hamamom, vlasnikom kompanije Bin Ham Group posjetila je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) kako bi se upoznala s uslovima i prilikama za investiranje u našoj zemlji.

Kompanija Bin Ham Group osnovana je prije 43 godine, posluje u oblasti naftne industrije, energetike, elektronike i mehanike, građevinske industrije, kao i poljoprivrede i turizma, te zapošljava veliki broj radnika. S obzirom da planira širiti djelatnost u inostranstvu, BiH je odabrana kao jedna od mogućih destinacija za investiranje, posebno u oblast proizvodnje stočne hrane i turizma, saopšteno je iz FIPA-e.

S obzirom na to da je riječ o prvoj posjeti ove delegacije našoj zemlji, direktor Gordan Milinić je zaželio privrednicima dobrodošlicu u BiH, zahvalio se na posjeti, ističući da su investicije iz UAE dobrodošle u BiH.

Kako bi stekli bolju sliku o poslovnim prilikama u BiH, održana je prezentacija o mogućnostima ulaganja s osvrtom na poslovni ambijent, prednosti ulaganja u BiH, atraktivnih sektora poput turizma, energetike, metaloprerade, poljoprivred i proizvodnje hrane, tekstilne industrije i ICT sektora.

Govoreći o stranim ulaganjima u BiH, istaknuto je da UAE zauzimaju 15. mjesto na ljestvici stranih investitora, sa uloženih 102 mil EUR, te da su najznačajniji investitori Zeraa Investment, firma Emirates i BBI.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,