Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bilalbegović: Jedini ćemo dovoditi turiste u BiH ove sezone

Preuzmite sliku

Tarik Bilalbegović, direktor kompanije FlyBosnia u razgovoru za N1 je kazao da će 2020. godina biti jako teška zbog pandemije korona virusa, ali neće propasti.

Kazao je kako kompanija radi na uspostavljanju linije Sarajevo – Dubai, ali i istakao važnost postojanja domaće aviokomanije koja ostaje u BiH nakon što svi odu.

Bilalbegović je za N1 istakao da FlyBosnia nabavlja dva nova aviona u julu, te kako će ovo biti jedini avioprevoznik koji će dovoditi turiste u BiH ove sezone.

– Veliki su izazovi pred nama, dosta je poslovnog i turističkog poslovanja otkazano. Radit ćemo zajedno sa agencijama u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru, da zadržimo radna mjesta, ali i pokrenemo turizam, kazao je.

Bilalbegović je dodao da se nada otvaranju linije za Dubai sredinom jula mjeseca.

– FlyBosnia će imati 200 letova ove sezone. To će biti oni za Rijad, Jeddu, Kuvajt i Bahrein. Letjet ćemo za Dubai, a turiste moramo vratiti u BiH, kazao je.

Korona virus i dalje utječe na to da se planovi FlyBosnia mijenjaju. Bilalbegović je rekao da se u kompaniji mijenja sve svaka tri dana.

– Večeras imamo humanitarni let, u petak isto imamo humanitarni za Kinu. Teško je, turizam utiče na puno drugih grana, turizam je čista indudstrija koja ne zagađuje, a bez turizma nema potrošača. Bez potrošača nema PDV-a…”, kazao je u razgovoru za N1.

Prema njegovom mišljenju primarno je da krene dovođenje turista.

– Godina će biti teška, ali neće propasti, poručio je. Mi ćemo svoje napraviti. Mi se trudimo da dovedemo turiste. Kompanije neke tek od oktobra lete za Sarajevo. Zato govorimo da je važno cijeniti kompaniju iz BiH. Kada svi odu, mi ostajemo ovdje, naveo je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,