Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

BiH u Pakistan izvozi nove količine municije u vrijednosti tri miliona dolara

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovačka kompanija namjenske industrije “Igman” Konjic će izvesti u Pakistan nove količine municije u vrijednosti tri miliona dolara.

Kako je za “Fenu” potvrdio ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Nedim Makarević, riječ je o svojevrsnom nastavku saradnje, jer se municija iz “Igmana” još od 2014. godine izvozi u Pakistan.

Ovaj put ugovor je potpisan za nove, veće količine snajperskih metaka 12.7, za čiju je isporuku “Igman” na tenderu nadmašio britanski “Prime Tec produkt”.

Roba treba da bude isporučena do kraja godine putem posredničkih firmi.

“Mi izvozimo ovaj produkt u kontinuitetu od 2014. i nastavit ćemo s time. Nadamo se da će naši napori uroditi plodom i da će pakistansko tržište namjenske industrije biti otvoreno i za druge proizvode firme ‘Igman’ Konjic, ali i proizvode drugih naših firmi, kao što su ‘Pretis’, ‘Binas’ i ‘Pobjeda'”, ističe Makarević.

Dodaje da postoji nekoliko firmi u privatnom sektoru u BiH koje proizvode veoma interesantne produkte, poput specijalnih upaljača koji su opet veoma interesantni za pakistansko tržište i nada se da će i te firme vrlo brzo realizirati poslove i izvoz robe u Pakistan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,