Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

BiH sljedeće godine domaćin sastanka konstituence Svjetske banke i MMF-a

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prisustvovao je u Washingtonu redovnom sastanku Holandsko-belgijske konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Teme o kojima su razgovarali predstavnici država članica konstituence su bile ekonomski razvoj i finansijska stabilnost zemalja članica te grupe.

Na sastanku je najavljeno da će Bosna i Hercegovina biti domaćin sastanka konstituence Međunarodnog monetarnog fonda  i Svjetske banke, koji će biti održan u Sarajevu u junu 2020.godine.

Obraćajući se prisutnima, predsjedavajući Denis Zvizdić je rekao da će organizacija sastanka konstituence u Sarajevu,nakon vrlo uspješno održane konferencije EBRD-a u maju ove godine, biti još jedna prilika za okupljanje predstavnika visoke fiskalne i monetarne politike u zemljama članicama konstituence kako bi razmijenili mišljenja i razgovarali o MMF-u i politikama i programima Svjetske banke.

“Uvjeren sam da će sastanak konstituence doprinijeti dodatnom jačanju naše dobre saradnje. Radujem se što ćemo vas dočekati u Sarajevu u junu 2020.godine”, rekao predsjedavajući Zvizdić.

Holandsko-belgijsku konstituencu, osim BiH, čini još 14 zemalja: Armenija, Bugarska, Belgija,Kipar, Gruzija, Hrvatska, Izrael, Luksemburg, Makedonija, Moldavija, Holandija, Rumunija, Ukrajina i Crna Gora.

Sastanku konstituence je prisustvovao i guverner Centralne banke BiH Senad Softić, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,