Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Automobil na poklon najboljem radniku fabrike namještaja

Preuzmite sliku

Fabrika namještaja “Standard” iz Prnjavora, pravi je primjer kako se vodi briga o radnicima, te one najbolje redovno nagrade.

Oni su u protekloj godini organizovali nagradnu igru kako bi što više motivisale svoje radnike, a po posebnim parametrima najboljeg, Zorana Vranješa, nagradili su sa automobilom, dok su ostali nagrađeni finansijski.

“Standard” je u ovo godinu ušao sa ciljem rasta od 30 odsto i potražnjom za još 100 radnika, što su djelimično ostvarili.

  • Pandemija je na dva mjeseca usporila rast, što kroz potpunu obustavu proizvodnje, ali i kroz smanjenu proizvodnje zbog neizvjesnoti na tržištu, te su dostili rast od 15 odsto i zaposli 100 radnika, ali ne do kraja prošle godine, nego do ovog februra.

    Nezavisno od nepredvidive situacije na svjetskom tržištu izazvane corona virusom Standard je u 2020 godini uložio blizu 1 milion KM u modernizaciju fabrike i povećanje proizvodnih kapaciteta.

    Iz “Standarda” su poručili da je novi cilj širenje kapaciteta proizvodnje, rast od 20 odsto, te da su im i dalje potrebni novi radnici. (Akta.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje