Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BH Telecom u Tuzli dodijelio 42 donacije u vrijednosti od 257.710 KM (FOTO)

Preuzmite sliku

U Tuzli je danas u Hotelu Mellain u organizaciji društveno odgovorne kompanije BH Telecom d.d. Sarajevo, Direkcija Tuzla upriličena svečanost podjele plaketa za dobitnike donacija (u 2017. god) osnovnim i srednjim školama, gorskim službama spašavanja, vatrogasnim društvima, humanitarnim organizacijama i crvnim križevima na području TK ali i šire.

Prema riječima izvršnog direktora Izvršne direkcije za razvoj i poslovanje i člana uprave kompanije BH Telecom, Duljka Hasića ukupno su dodijeljene 42 donacije u vrijednosti od 257.710 KM.

“BH Telecom na osnovu drobre prakse društveno odgovornog rada i društvene odgovornosti koja je inkorporirana u dugoročnu strategiju BH Telecoma kao i svih prethodnih godina na osnovu javno objavljenog konkursa za područje cijele Bosne i Hercegovine dijeli sredstva iz raspodjele dijela dobiti iz 2017. godine” – kazo je Hasić i naglasio kako je Tuzlanski kanton najmnogoljudniji u BiH i drugi je po ostvarenoj dobiti u prošloj godini kada je u pitanju kompanija BH Telecom i to je bio jedan od kriterija za raspodjelu sredstava.

Predstavnici BH Telecoma kazali su kako će i u budućem periodu poseban senzibilitet kada su u pitanju donacije pokazivati prema oblastima humanitarnog i socijalnog rada.

U posljednjih 12  godina BH Telecom je izdvojio 16,5 miliona KM iz raspodjeljenje dobiti pozitivne razlike prihoda i rashoda prvenstveno ta sredstva usmjeravajući prema razvojnim projektima kao i prema oblastima zdravstva, kulture, nauke, obrazovanja, sporta, humanitarnog i socijalnog rada i na tač način BH Telecom se svrstava na prvo mjesto donatora u BiH.

Ukupan iznos ovogodišnjih sredstava iznosio je milion KM, a sredstva su raspodijeljena između 137 pravnih subjekata koji su prošli na javno objavljenom konkursu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,