Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BH Telecom donirao 45.000 KM Savezu sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine

Preuzmite sliku

Održana konferencija za medije Reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci povodom osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu Holandija 2018.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci je najtrofejnija bh. sportska selekcija koja je na svakom velikom takmičenju postigla odlične rezultate. Na jučerašnjoj konferenciji za medije, održanoj u VIP salonu u Zetri, reprezentativci su podijelili svoje utiske sa nedavnog Svjetskog prvenstva održanog u Holandiji gdje su osvojili srebrnu medalju.

Ovo je 22. uzastopna medalja na velikim takmičenjima, a svi od selektora Mirze Hrustemovića preko kapitena Sabahudina Delalića do ostalih reprezentativaca ističu da nikada nisu teže došli do odličja, ali da im i nikada nije bilo draže.

Selektor Hrustemović se zahvalio sponzorima BH Telecomu i Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, kao i Kantonu Sarajevo, koji svih ovih godina podržavaju bh. tim u sjedećoj odbojci, te izrazio nadu da će sport i kultura, koji promoviraju državu i koji su pokazali da iz ničega mogu stvoriti nešto veliko, konačno dobiti konkretnu i konstantnu podršku.

Osim osvojene srebrne medalje bh. selekcija je osigurala i plasman na Paraolimpijske igre, koje će se 2020. godine održati u Tokiju.

Kapiten bh. tima Sabahudin Delalić je taj podvig istaknuo kao jako značajan za budućnost sjedeće odbojke u BiH. “Za nas je ovo možda najbitniji uspjeh do sada. Znali smo šta nas čeka tamo pored Egipta u grupi, zatim nas je čekala Rusija, koja nam je nanijela dva poraza u posljednjih godinu dana. Ali, uzvratili smo im i otišli u polufinale sa Brazilom. U postavi smo imali četiri igrača iz 1998. godine i osvojili srebro. Iran je u tom periodu promijenio tri generacije i zato smo presretni što smo osvojili ovu medalju”, kazao je Delalić.

U ime kompanije BH Telecom, kao dugogodišnjeg i najznačajnijeg partnera Reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, na press konferenciji se prisutnima obratio prof.dr. Duljko Hasić, izvršni direktor za razvoj poslovanja. “Izuzetno mi je zadovoljstvo da u ime BH Telecoma, kao dugogodišnjeg partnera, imam priliku da čestitam našim odbojkašima na postignutim rezultatima. Saradnja BH Telecoma i Saveza sjedeće odbojke traje već 22. godine, odnosno od 1996. godine, i mogu iskreno reći da ste vi oni koji ste BH Telecomu kao partneru, a i svim građanima Bosne i Hercegovine, do sada donijeli najviše radosti i ponosa sa ostvarenim sportskim uspjesima”, rekao je g. Hasić.

Također je dodao da BH Telecom podržava sve bh. reprezentacije čime nastoji pomoći bh. sportistima u radu i ostvarenju što boljih rezultata kojim će dostojno predstaviti BiH.

Nastavljajući dobru društveno odgovornu praksu, kompanija BH Telecom će i ove godine donirati milion KM za 137 dobitnika donacije. Poseban ovogodišnji dobitnik donacije je Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine kojem je BH Telecom na današnjoj konferenciji za medije svečano uručio donaciju u iznosu od 45.000 KM. (Akta.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,