Utorak, 11. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bh. aviokompanija dovodi Talijane u Međugorje

Aviokompanija FlyBosnia uspostavila je direktnu vezu između Napulja i Mostara, kako bi talijanski hodočasnici mogli posjećivati Međugorje. Prvi hodočasnici avionima bh. kompanije u Međugorje su stigli u petak.

– Današnji let iz Napulja za Mostar sastavni je dio značajnog rasporeda letova koje će FlyBosnia, u dogovoru sa talijanskim vodećim turističkim operatorom Green centrom iz Perugie uspostaviti za razdoblje 2019. i 2020. godine za dovođenje hodočasnika iz Cagliaria, Baria, Napulja, i Rima za Mostar tj. Međugorje – saopšteno je iz mostarskog aerodroma.

Iz Green Centra su poručili da je ovo veliki korak za njihove hodočasnike i da im je čast i zadovoljstvo što napokon sarađuju sa bh. aviokompanijom.

Zadovoljstvo su izrazili i u kompaniji FlyBosnia iz koje su upravi Aerodroma Mostar zahvalili na spremnosti da odgovore na zahtjeve uspostavljanja novog reda letenja.

Bh. aviokompanija, koja trenutno ima dva Airbus 319 aviona nove generacije i očekuje treći Airbus avion da se priključi floti početkom 2020. godine, potpisivanjem ugovora sa mostarskim aerodromom nastaviće doprinositi razvoju turizma i ekonomije BiH.

Iz ove kompanije je najavljeno da zbog ograničenosti kapaciteta Sarajevskog aerodroma trenutno razmatra opcije da bazu za treći avion uspostavi u Mostaru, Banjaluci, ili Tuzli. (Biznis Info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,