Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bešlagić: Spavat ću u Bingu, ispraćati i dočekivati radnike, dočekivati goste, družiti se sa kupcima

Preuzmite sliku

Glumac Enis Bešlagić kazao je za N1 kako je nakon “sedam godina zabrane rada i snimanja” dobio novi angažman u Bosni i Hercegovini. Tačnije, on je uspostavio saradnju sa najvećim domaćim trgovačkim lancem Bingom.

Bešlagić je otkrio kako od 4. juna ide živjeti u Bingu, u sarajevskoj opštini Novi Grad. O čemu se radi – pojasnio je…

“Uvijek je bila tema gdje živi Enis. Ne znaju ljudi da sam ja bio u zabrani sedam godina, da mi nisu dali da radim i snimam, a zaista sam živio u Sarajevu. Iz Binga su nazvali i pitali da radimo nešto zajedničko, rekao sam da, pa kažu jeste li bili kod nas u Shopping Cetru. Pitali su me da li bi živio u njemu i kažem da bi. U početku sam mislio da je ludost, ali onda sam shvatio da je to genijalno”, kazao je popularni glumac.

U razgovoru  Bešlagić je ispričao kako mu izgleda dom u Bingu.

“Napravili su mi kuću gdje je namještaj u Bingo City Centru u Novom Gradu. Imam dnevni boravak i baštu gdje mi dolaze gosti. Osim što sam tamo cijeli dan, družim se sa gostima, kupcima, imat ćemo nagradne igre, muzičke goste… od jutra do sutra, ispratim sve ljude i onda idem spavati. Toliko je to luda ideja, toliko je to izazov. Meni je genijalno da kao javna osoba budem svim na izvolite. Ja i jesam takav. Bit ću sada sedam dana u Bingu i svi mogu doći. Narodski sam čovjek”, rekao je Bešlagić.

Dodao je da ga čeka veoma odgovoran posao, da mu radni dan traje od 6 ujutru do 22 sata. Sve što bude radio snimat će se i postavljati na kanale Binga kako bi zainteresovani mogli to gledati.

Plaća li kiriju?

“Tih sedam dana ne plaćam kiriju”, kazao je on, te istakako kako mu se ostvario dječački san da u 2 ujutru može šetati sam po shopping centru i radi šta hoće, ali…

“Kažem im ja- sad ste mi dali kada se moram paziti šta jedem. Do duše i WC mi je daleko”, ispričao je kroz smijeh popularni glumac.

Bešlagić je kazao da tokom tih sedam dana ne smije izaći iz Bingo City Centra jer je takav dogovor, a na pitanje kako će mu pasti odvojenost od porodice, odgovorio je kako mu žena i djece svakako idu kupovati u Bingo pa neka “dođu i vide babu”. Kazao je da se već priprema za 4. juni, ustaje u pola 6, te da je svjestan da ga čeka malo sna.

O angažmanima

“Završili smo sa Superparom, to se emituje još malo. Odmah nakon toga sam otišao raditi u Srbiji sa sinom Đorđa Balaševića. Film govori o jednom momku koji pokušava osigurati novac za plivački klub tako što se bori u ringu. Ja sma njegov menadžer koji ga vodi kroz te borbe. Zanimljiv lik, družio sam se sa MMA borcima. Uživao sma u snimanju filma. Idealno bi bilo da stignemo sa ovim filmom na Sarajevo Film Festival. Mislim da je dobar i zabavan, nema ovih teških tema”, kazao je.

Na kraju gostovanja  pojasnio je izjavu kako je sedam godina bio na “crnoj listi”. Direktno je prozvao BH Telecom.

“Za sedam serija dati su milioni maraka i u svih sedam nema Enisa. Nemoguće je da u sedam serija nisam imao ni dan snimanja. Ja plaćam BH Telecom – to nije privatna, to je državna kompanija. Nemoguće da neko ko regionalno vrijedi da ne vrijedi domaće. Razlog je što sam bio buntovnik, sve je krenulo od Večernjakovog pečata, a ja nisam ni u političkim strankam, ni u upravnim odborima, niti imam bilo kakvo uhljebljenje. Ali uživam, jer imam slobodu. Govore Enis otišao, a ja nigdje nisam ni makao iz Sarajeva”, ispričao je.

I zato, kako je dodao, uživa radeći za Bingo i da reklamira centar koji je zaista kvalitetan i domaći.

“Meni prija da sam dio takve priče. Bingo zaista izgleda svjetski i ja se ne stidim da iza toga stojim”, rekao je Bešlagić naglašavajući kako mu je toliko lijepo što ponovo može raditi u Sarajevu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje