Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bazen, netaknuta priroda, čist zrak: Novi luksuzni Hotel na Igmanu počeo sa radom

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovačka turistička ponuda bogatija je za prvi Monti Hotel SPA&Wellness, izgrađen nadomak netaknute prirode izmedju “Crnih vrhova”, olimpijske planine Igman, na nadmorskoj visini od 1270 metara. 

“Raduje nas činjenica da ćemo otvorenjem hotela doprinijeti razvoju turizma na olimpijskoj planini Igman koja je u prethodnim godinama, po našem mišljenju, nepravedno zapostavljena”, rekao je, u ime kompanije, Emir Granov i iskazao posebno zadovoljstvo što je ovaj projekt omogućio zapošljavanju ljudi u ovom izazovnom vremenu pandemije.

Kako je istaknuto, ovo je prva faza investicije, a u toku je izmjena regulacionog plana čije se usvajanje očekuje na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Trnovo. U planu su fudbalski i teniski tereni, uređenje ski staze sa baby liftovima i ostalim sportsko-rekreativnim sadržajima namijenjenim širokoj lokalnoj zajednici.

Hotel nudi 65 luksuzno uređenih soba sa predivnim pogledom na okolne vrhove i prirodu, idealne su  mjesto za opuštanje cijele porodice. Putovanje kroz relaksaciju omogući će luksuzno opremljen SPA&Wellness, sa 25 metarskim bazenom, inspirisanim evropskim ciklusom smjene godišnjih doba. Fitness prostor opremljen je najboljim spravama dostupnim u regionu i sve je prilagođeno čak i velikim sportskim ekipama.

Na samo 24 kilometra od Sarajeva, sve posjetioce očekuje zrak obogaćen kisikom, sadržaji poput pješačenja, brdskog biciklizma, izleta, skijanja, snowboarda a sve zahvaljujući savršenoj lokaciji – bizini skijališta na Igmanu, ali i Bjelašnici.

Budući da se hotel otvara u vrlo izazovnom periodu za turistički sektor jer su na snazi posebne mjere uzrokovane pandemijom COVID- 19, iz menadžmenta hotela poručuju da brinu o zdravlju svakog gosta poštujući donesene propise nadležnih institucija. (Akta.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,