Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Autoindustrija i pametne tehnologije u fokusu Poslovnog foruma PKFBiH

Preuzmite sliku

Jedna od tema ovogodišnjeg Poslovnog foruma, koji Privredna komora FBiH organizuje danas u Sarajevu, biće privlačenje značajnih investicija u BiH kroz punu realizaciju potencijala i mogućnosti koje naša zemlja nudi ulagačima.

Iz komore navode da će u fokusu Četvrtog poslovnog foruma biće automobilska industrija koja u BiH ima dugogodišnju tradiciju, te konkurentske prednosti koje se ogledaju u visokoobrazovanoj konkurentnoj radnoj snazi, savremenim proizvodnim kapacitetima i kratkim rokovima isporuke zbog blizine EU.

Kroz prezentaciju i panel diskusiju, biće predstavljene pogodnosti i prednosti investiranja u BiH. Uvodničar na navedenoj temi biće premijer Federacije BiH Fadil Novalić, dok će u panel diskusiji o tome kako privući strane investicije učestvovati predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija, kao i predstavnici renomiranih bh. kompanija.

Također, biće diskutovano o perspektivi automobilske industrije kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu. Na tu temu poseban osvrt će dati regionalni predstavnici vodećih svjetskih kompanija u automobilskoj industriji, kao i predstavnici kompanija koje rade na razvoju najaktuelnijih tehnologija u svijetu.

Treća panel diskusija je ostavljena za “pametne” tehnologije, industrije i rješenja. Poseban značaj toj tematici dat će izlaganje eksperta UNDP-a koji je učestvovao u izradi studije te tematike na svjetskom nivou.

Poslovni forum organizovan je pod pokroviteljstvom premijera FBiH, najavljeno je iz Privredne komore FBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje