Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Arduana objavila cijene hrane u Italiji: Jeftinije nego u BiH a prosječna plata višestruko veća

Preuzmite sliku

Poznata novinarka i reporterka Arduana Pribinja ovih dana boravi u Italiji, a zanimljive detalje donosi i kroz svoje instagram storije.

Tako je danas odlučila svoje pratioce na Instagram profilu deliciousbyarduana provesti kroz cijene određenih namirnica u Italiji, a na kraju je imala i zanimljivu poruku, piše Tuzlanski.ba.

Prvo je pokazala cijenu avokada, voća koje je mnogo traženu i u našoj zemlji, čest je izbor za doručak. Njegova cijena u Italiji je 1, 29 eura odnosno negdje oko 2,50 KM, a za avokado u BiH ćete platiti skoro 4 KM.

Nadalje, čokolada Schogetten u Italiji košta manje od 1 eura, tačnije 0,79, centi, što je oko 1,50 KM, cijena je slična i na policama bh. trgovina.

Također proizvod Muscovado u Italiji košta 1, 99 eura što je blizu 4 KM, a kako navodi Arduana kod nas je skoro pa duplo skuplji i dodaje kao i mnogi drugi proizvodi.

  • Cijena riže u Italiji je 1,49 eura blizu 3KM.

    Jedini proizvod koji je skuplji jeste Nutella, a uz fotografiju cijene Arduana je dodala “Vjerovatno zbog kvalitete”. Cijene Nutelle od 900 grama u Italiji košta 5,99 eura što je blizu 12 KM.

  • Zanimljivo je da je u Italiji prosječna plata 2,450 eura, dok je  u Bosni i Hercegovini prosječna plata u junu 1.126 konvertivilnih maraka.

     

    “Sjetite se ovoga kada budete išli glasati u nedjelju i imajte na umu da država nije učini ništa da zaštiti potrošača. Još su nas ubjeđivali kako sve to mora jer inflacija pogađa cijeli svijet. Sad nam neki obećavaju kako će od nas napraviti Dubai. Sudeći po cijenama koje su nabili , već su ga napravili. Nek im je na sramotu.”, napisala je Arduana.

  • Arduanina velika ljubav, pored novinarstva je i kuhanje. Naime ona vodi blog „Delicious by Arduana“, na kojem sa čitateljima dijeli najljepše slane i slatke recepte iz svoje kuhinje. Stoga, nakon razgledanja i upoređivanja cijena hrane za nju neizostavna lokacija je bila trgovina posuđa, gdje ostala kako kaže dobrih sat vremena.

    “Oduvijek sam voljela kuhati i oduvijek su moji prijatelji dolazili na druženja uz specijalitete koje spremam. Ideja za blog se javila nakon niza upita mojih prijateljica da im dam svoje recepte. Mislila sam da bi bilo dobro da sve skupljam na jedno mjesto gdje bi svima bili dostuni i tako je nastao „Delicious by Arduana“ web site i IG nalog. Svake sedmice i jedno i drugo posjeti po nekoliko hiljada ljudi, a šalju mi i fotografije hrane koju spreme po mojim receptima i meni je to sjajno. To vidim kao razmjenu pozitivne energije, a to što s drugima dijelim nešto što me čini sretnom multiplicira moju radost”, rekla nam je Arduana jednom prilikom. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje