Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Arapski šeik otkrio u šta želi ulagati, a nedostaje BiH

Preuzmite sliku

Biznismen i vlasnik kompanije Emirates d.o.o, u čijem vlasništvu je “Sunnyland” najavio je nove investicijske projekte u Bosni i Hercegovini. Rekao je, također, da postoje brojne administrativne prepreke za investitore u BiH. Upravo zbog toga, kako je istakao, mnogo je teže investirati u BiH, nego u drugim zemljama.

“Naravno, imamo hotel Ferry. Ušli smo u taj projekat, naši prijatelji Bosanci rade sa nama. Želimo napraviti jednu vrstu drugačijeg turizma, a to je takozvani sportski turizam. Kada govorimo o turizmu, tri su vrste turizma. BiH ima turizam radi razonode, ali nedostaje zdravstveni i sportski”, kazao je Al-Qasimi i dodao:

“U zemljama Zaljeva vidimo veliki broj sportskih kluba koji idu u Zapadnu Evropu kao bi tamo proveli dio svojih treninga. Ovdje nema te infrastrukture, sportske infrastrukture, dobar hotel, tereni…Ako to budemo infrastrukturno riješili, želimo da Ferry bude dio rješenja za taj problem. Prvo, to će riješiti pitanje zdravstvenog turizma. Želimo imati i sportski turizam”, piše N1.

Al-Qasimi je investitor koji je izgradio zabavno-rekreativni kompleks “Sunnyland” na izletištu Trebević. On je član vladajuće porodice Al-Qasimi, koja vlada u dva od sedam emirata. Njegov otac vladao je emiratom Re's Al-Khaima te je, kako kaže šeik Muhamed, bio je vladar-rekorder po broju godina koje je proveo na vlasti. Šeik Muhamed je bio i ministar pravosuđa u UAE i predsjednik svih sudova u ovoj zemlji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,