Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Anonymous: Hakovali smo Centralnu banku Rusije, objavit ćemo i tajne ugovore

Preuzmite sliku

Grupa Anonymous tvrde da su hakovali Centralnu banku Rusije. “Više od 35.000 datoteka bit će objavljeno u roku od 48 sati, bit će objavljeni i tajni ugovori”, poručili su Anonymousi.

Podsjetimo, prije nekoliko dana oni su objavili da su hakovali velik broj printera u Rusiji i tako širili antiratnu propagandu.

“Dva sata smo printerima širom Rusije slali upute za ispis antiratne propagande i do sada ispisali više od 100.000 primjeraka”, naveli su Anonymousi na Twitteru.

U njihovoj antiratnoj propagandi, koju su slali printerima širom Rusije, između ostalog, navodilo se da su Vladimir Putin, Kremlj i ruski mediji lagali o invaziji.

Anonymousi su također dali upute kako zaobići državnu cenzuru i pristupiti pregledniku putem kojeg se može pristupiti drugim medijima, piše Newsweek.

Objavili rat Putinu još 25. februara

Podsjetimo, Anonymousi su objavili rat Putinu već na samom početku njegove invazije na Ukrajinu, a prije par dana objavili su poruku posebno osmišljenu da dođe do ruskih građana, navodno ih pozivajući da ustanu protiv Putina i uklone ga s vlasti.

“Grupa The Anonymous službeno je u cyber-ratu protiv ruske vlade”, objavili su na Twitteru još 25. februara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje