Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Agrokor: Uloženi su veliki napori u stabiliziranje poslovanja Konzuma u BiH

Preuzmite sliku

Povodom jučerašnje odluke Vlade FBiH kojom je donesena Uredba o postupku izvanrednog nadzora u privrednim društvima od sistemske vrijednosti za FBiH, iz Agrokora je saopćeno da je izvanredna uprava te kompanije uložila “iznimne napore u stabiliziranje poslovanja Konzuma u BiH, te je znatno popravila situaciju u odnosu na stanje zatečeno u trenutku otvaranja postupka izvanredne uprave u Agrokoru”.

Ističu da je na tržište Bosne i Hercegovine vraćen Mercator, koji je preuzeo natrag svoje prodavaonice od Konzuma, kao i sve zaposlenike, te da je u toku dokapitalizacija Konzuma BiH, a s dobavljačima su postignuti dogovori o rješavanju zaostalih plaćanja i uspostavljene su redovite isplate novih potraživanja.

Također, navode da je zadržana zaposlenost i postavljeni dobri temelji za ozdravljenje i daljnje jačanje Konzuma BiH.

“Druge Agrokorove kompanije u Bosni i Hercegovini, bez obzira na probleme s kojima je suočen sustav Agrokora posluju stabilno i podmiruju svoje obveze. O svim do sada poduzetim koracima, redovito smo obavještavali vlasti BiH i druge sudionike i u izvanrednoj upravi se nadamo, da će i provedba jučer donesene Uredbe o vanrednom nadzoru doprinijeti ovom procesu daljnje stabilizacije poslovanja Konzuma BiH, na dobrobit zaposlenika, građana i gospodarstva”, saopćeno je iz Agrokora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,