Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Aerodromi RS demantovali pokretanje relacije Banjaluka – Teheran: Glavni grad Irana samo usputna stanica

Preuzmite sliku

Nakon što su mediji objavili kako će od 21. jula biti pokrenut let između Banja Luke i Teherana, to je iz Aerodroma Republike Srpske demantovano, no ostalo je nejasno o čemu je riječ, budući da je potvrđeno kako je Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH 21. maja kompaniji “Mahan Air” izdala dozvolu za charter letove na relaciji Teheran – Banjaluka – Teheran.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić objasnio je jučer u Banjaluci kako u ovom slučaju Teheran ne bi bio konačna destinacija već samo “tehnički aerodrom”.

– Kada je riječ o letu iz Banjaluke prema Teheranu, radi se o turističkoj liniji preko Kine na kojoj bi iranski aerodrom bio samo usputna stanica ili “tehnički aerodrom” u kome bi se, između ostalog, dosipalo gorivo, bez ulaza i izlaza putnika – kazao je Trninić.

Podsjetimo, brojni mediji su prenijeli da će iranski “Mahan Air” od 21. jula, i to dva puta sedmično – svakog petka i nedjelje uvesti let na relaciji Banjaluka – Teheran.

Iz preduzeća Aerodromi Republike Srpske ubrzo je upućen demanti u kojem je navedeno da su to “netačne, nepotpune i tendenciozne informacije” te da ovo preduzeće u ovom trenutku vodi pregovore sa regionalnom kompanijom iz avio saobraćaja za realizaciju charter letova za građane – turiste iz Kine.

U međuvremenu je potvrđeno i da je Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH kompaniji “Mahan Air” izdala dozvolu za charter letove na relaciji Teheran – Banjaluka – Teheran, a u svrhu prevoza kineskih turista.

U svakom slučaju, po dostupnim podacima, od 21. jula predviđeni su letovi na ovoj relaciji dva puta sedmično, a putnike će prevoziti avion Airbus “A310”. (Biznis Info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje