Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Admir Čavalić o bitcoinu: Vlasnici popularne kriptovalute u BiH ostvarili dobit od 300.000 KM, država im ne dozvoljava tansfer novca (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Bitcoin vrtoglavu popularnost stekao je koncem prošle godine zbog naglog povećanja vrijednosti, a među vlasnicima ove kriptovalute navodi se i nekolicina građana Bosne i Hercegovine, tačnije vizionari iz tehnološke branše.

Neki od njih su uspjeli ostvariti dobit u iznosu od 300.000 konvertibilnih maraka, međutim zbog nepostojanja zakonske regulative u našoj zemlji sada imaju problem izvršenja transfera novca.

Zbog zastarjele zakonske regulative vrlo je teško nabaviti bitcoin u BiH, međutim još uvijek postoje određene internet aplikacije koje omogućavaju kupovinu i prodaju ove virtuelne valute.

Među vlasnicima bitcoina u našoj zemlji je i tuzlanski ekonomski analitičar i zagovornik ekonomskog liberalizma u BiH Admir Čavalić, koji je u razgovoru za Tuzlanski.ba govorio o fenomenu bitcoina koji je zahvatio i našu zemlju, njegovim prednostima i manama, a dotakao se i budućnosti ove kriptivalute.

S Čavalićem smo razgovarali i o primjerni ekonomskog liberalizma u BiH koji trenutno ne ide na ruku ogromnom državnom aparatu.

Cjelokupan razgovor s Admirom Čavalićem za portal Tuzlanski.ba donosimo u video prilogu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje