Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kada povjerenje postane ljubav: MEGGLE BH slavi 20 godina domaće proizvodnje

Preuzmite sliku

Popularno

Prije tačno dvadeset godina, kompanija MEGGLE BH je započela proizvodnju domaćih mliječnih proizvoda koji i danas pune police u trgovinama i obogaćuju trpeze diljem Bosne i Hercegovine.

“Ponosni smo i sretni što smo uspjeli održati domaću proizvodnju u njenom punom kapacitetu svih ovih godina, pa čak i u kriznim vremenima, što nam daje optimizam da ćemo tako nastaviti barem još narednih dvadeset. Osim vjernih kupaca, za ovaj uspjeh zaslužni su svi naši partneri, a posebno domaći farmeri od kojih otkupljujemo visoko kvalitetno mlijeko kao i vrijedni radnici koji upravljaju modernim proizvodnim postrojenjima. Danas slavimo sa svima njima.”

Otkupljujući svaku kap mlijeka od domaćih farmera, pažljivom preradom sirovine u MEGGLE mljekari već godinama nastaju vrhunski domaći proizvodi – mlijeko, jogurt, svježi sir, kajmak, pavlaka…

Kompanija je u ovoj godini postala i ponosni vlasnik Must have pečeta koji je od izuzetne važnosti za cijeli FMCG sektor. Brendovi koji su nosioci ove titule automatski postaju obavezan asortiman svake bolje snabdjevene trgovine. Tako su trgovci od domaćih proizvoda odabrali Vrhnje za kuhanje, Svježe mlijeko, Kiselo vrhnje za svježi sir i Premium svježi sir kao obavezan asortiman na svojim prodajnim policama.

Vođen snagom globalnog brenda, MEGGLE BH u srca svojih radnika i domaćih farmera unosi ljubav i vjeru da sigurnost i prosperitet dolaze sa marljivošću i uspješnim timskim radom. S tim uvezi, kompanija je od strane kolektiva MojPosao.ba nagrađena titulom Najpoželjnijeg poslodavca 2021. godine na području Bosne i Hercegovine u sektoru prehrane.

Također, početkom ove godine, kompanija je certificirana prema novoj verziji IFS koja zahtjeva kontinuirano održavanje i ulaganje u kvalitet i zdravstvenu sigurnost proizvoda te podizanje svjesti zaposlenika o kulturi politike kvalitete, etičnosti i održivosti sistema upravljanja kvalitetom i sigurnošću proizvoda.

  • Kvalitet domaćih MEGGLE proizvoda prepoznat je izvan granica BiH, pa se isti mogu pronaći na policama i HORECA objektima u Makedoniji, Albaniji, Kosovu, Srbiji ali i zemljama EU – Hrvatskoj, Sloveniji, Rumunjskoj, Bugraskoj i Švedskoj.

    Kroz dvadeset godina poslovanja Meggle je u lokalnoj zajednici postao sinonim za kvalitetu, sigurnost i povjerenje koje je kroz omiljene domaće okuse preraslo u čistu ljubav.

    Uz stalna ulaganja u najmodernije proizvodne tehnologije i širenje lanca kooperanata, MEGGLE će i u narednim godinama nastaviti na naše stolove donositi samo najbolje iz bosanskohercegovačke prirode.

    Važno je napomenuti da je tokom svih ovih godina MEGGLE razvio posebnu vezu sa lokalnom zajednicom kroz mnogobrojne društveno odgovorne aktivnosti koje će se nastaviti i ubuduće.
    “Kad povjernje postane ljubav, sve ide lakše”, poručili iz MEGGLE-a. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,