Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

84% građana BiH plaća beskontaktnim karticama i mobilnim telefonima

Preuzmite sliku

Popularno

Mastercard benefiti za korisnike beskontaktnih, online i mobilnih plaćanja u CineStar kinima…

Stanovnici Bosne i Hercegovine nastavljaju sa usvajanjem digitalnog načina života koristeći različite uređaje i njihove funkcionalnosti, online kupovinu i beskontaktna plaćanja. Posljednje MasterIndex istraživanje pokazalo je kako su beskontaktna plaćanja platnim karticama i mobilnim telefonima realnost za 84% građana BiH.

MasterIndex ispitanici ističu da su ona brža i jednostavnija od drugih platnih metoda, a ukazali su i na više aspekata njihove sigurnosti – počevši od toga da kartica ili telefon sve vrijeme ostaje u ruci korisnika, preko sigurnosnih tehnologija koje su primijenjene do činjenice da beskontaktna plaćanja smanjuju zdravstvene rizike. Ovo su jasni pokazatelji da tržište plaćanja u Bosni i Hercegovini ide u korak sa modernim vremenom.

Shodno trendovima industrije koje kako vidimo građani itekako prate i vole, jer dodatno ovakva rješenja štede i njihovo dragocjeno vrijeme, Mastercard i CineStar kina nagrađuju povjerenje svojih korisnika.

  •  

    Bilo da ste krenuli u CineStar kino u u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Bihaću, Zenici ili Prijedoru, sve Mastercard korisnike očekuje niz pogodnosti za korištenje online, mobilnih ili beskontaktnih plaćanja koji se mogu iskoristiti sve do kraja 2021. godine, a pogodnosti su sljedeće:

    – Ponedjeljkom za svaku kupljenu ulaznicu plaćenu beskontaktno Mastercard platnom karticom ili mobilnim novčanikom na prodajnim blagajnama CineStar kina, drugu ulaznicu dobijate na poklon (1+1 gratis).

    – Bilo koji dan u sedmici prilikom online kupovine minimalno dvije kino ulaznice za bilo koji film Mastercard karticama, na poklon dobijate jedan kupon koji vrijedi kao gratis ulaznica prilikom sljedeće kupovine kino ulaznice.

    – Nedjeljom prilikom online kupovine minimalno dvije kino ulaznice za bilo koji film nedjeljom Mastercard karticama, na poklon dobijate jedan kupon koji taj dan možete zamijeniti za srednje kokice u kinu.

    Gratis kupon je u obliku bar koda koji odmah po obavljenoj transakciji Mastercard karticom, dolazi na e-mail adresu korisnika.

    Promotivni period traje do 31. decembra 2021. godine i nikako nemojte propustiti pogodnosti za plaćanje Mastercard karticama, te uživajte u filmskim trenucima, sigurnom i besprijekornom iskustvu beskontakne i online kupovine. Ne zaboravite da vam Mastercard tehnologije omogućavaju da budete bezbrižni kada plaćanja obavljate putem interneta ili mobilnih aplikacija zato što vas isti bezbjednosni i sigurnosni procesi štite prilikom online kupovine, kao i na fizičkim mjestima prodaje.

    Da bi filmsko uživanje bilo potpuno, poštujte i pridržavajte se epidemioloških mjera i preporuka nadležnih službi.
    Za više informacija posjetite www.mastercard.ba i www.cinestarcinemas.ba

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje