Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

IMTEC već prodao više od 300 kompleta pametnih tabli

Preuzmite sliku

Lider u prodaji informatičke opreme u Bosni i Hercegovini IMTEC d.o.o. implementirao je između 300 i 400 kompleta pametnih tabli u školama u Bosni i Hercegovini.
Iako su pametne table kupovale i privatne škole, dominirale su javne ustanove.

– Imali smo veliki projekat, donaciju turske vlade od 100 kompleta tabli za 100 škola preko instituta Jonus Emre. Ostatak su bile pojedinačne prodaje, pojasnio je Selmir Vrabac, direktor IMTEC-a, na konferenciji za novinare koja je upriličena u ponedjeljak posljednjeg dana 30. Međunarodnog sajma knjige u Sarajevu.

On je kazao da vjerske organiazcije predstavljaju lidere što se tiče nabavke ove opreme, a prednjači Islamska zajednica sa kojom je IMTEC radio na projektu “pametni mekteb”.
Pod motom “Znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu”, IMTEC d.o.o. je na sarajevskom Sajmu knjige od 18. do 23. aprila prezentirao najnovija tehnološka rješenja za unapređenje metoda sticanja znanja u obrazovnom procesu i edukaciji općenito.

U okviru Sajma premijerno je predstavljen najnoviji SMART kapp uređaj koji na revolucionaran način pomjera granice u edukaciji i kreativnim poslovnim komunikacijama. Riječ je o svojevrsnoj elektronskoj piši – briši tabli koja ima mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača.

– Inovativnim nastupom smo nastojali da privučemo pažnju naše djece i omladine, ali i nastavnog osoblja. Želimo da tehnologiju učinimo bliskom, njenu primjenu jednostavnom, da učenik postane aktivni sudionik procesa učenja kroz interaktivnost koju omogućava tehnologija, rekao je Vrabac.

Predstavnici IMTEC-ovih partnerskih kompanija NEC i Smart Zoran Crnoseljanski i Aleš Celcar kazali su da tehnologija u obrazovnom procesu ne podrazumijeva samo obrazovanje u osnovnoj i srednjoj školi.

Po njihovim riječima, postoji i razmjena informacija između inženjera, u internim obukma u firmi, između saradnika u administraciji, u poslovnom procesu, procesu odlučivanja, u konferencijskoj sali, kada više ljudi učestvuje u procesu, a to sve mora biti brzo digitalizirano da bi ostao trag.

– Današnji svijet u potpunosti postaje digitalan i mi to moramo ispratiti ili nas neće biti. IMTEC u ovom trenutku ulaže velike napore, sredstva, ljudske resurse da u BiH pruži ono što je najbolje na tržištu, kazao je Crnoseljanski.

Na pres-konferenciji je rečeno kako je štand IMTEC-a bio među najatraktivnijim na sajmu i veoma posjećen, a potvrda toga stigla je i od organizatora budući da je IMTEC dobio specijalnu nagradu za inovativnu prezentaciju na sajmu. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,