Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zeničani krali automobile na području TK: Jedna osoba uhapšena, dok se za ostalim traga

Preuzmite sliku

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti autokriminala počinjenih u dužem razdoblju na području Tuzlanskog kantona, službenici Uprave policije MUP-a TK-a – Sektora kriminalističke policije i  Odjeljenja za opći kriminalitet, u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona, došli su do operativnih saznanja da su akteri niza krađa ove vrste četiri policiji otprije poznate osobe s područja Zeničko-dobojskog kantona.  

S tim u vezi, u saradnji sa službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona izvršili su 6. decembra pretrese na četiri lokacije u okolici Zenice i tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni aparati, dok je jedna osoba lišena slobode.

Nastavljajući rad na otkrivanju spomenutih krivičnih djela, policijski službenici MUP-a TK su Kantonalnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv četiri osobe s područja Zeničko-dobojskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su tokom maja i juna ove godine na području Tuzlanskog kantona, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinili ukupno sedam krivičnih djela teške krađe od kojih su četiri otuđenja motornih vozila.

Jedna osoba lišena slobode je, uz izvještaj, predata na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, dok se za ostalim osobama traga, rečeno je danas u MUP-u TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje