Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zenica: Velika policijska akcija u toku, pretresi na 21 lokaciji

Preuzmite sliku

Akcija je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) rano jutros započeli su istovremene pretrese na 21 lokaciji na području Zenice, u okviru opsežne akcije kodnog naziva “Mreža III”.

Rano jutros, od strane policijskih timova Uprave policije MUP-a ZDK, započeti su istovremeni pretresi na dvadeset jednoj lokaciji na području Zenice, objavljeno je na stranici MUP-a.

Akcija je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

– Aktivnosti u okviru akcije “Mreža III” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Zenici, te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici. Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža I” i “Mreža II”, koje su sprovedene u 2016. i 2017. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je lišen slobode, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, počinjenih od strane osoba koje su bila meta operativnih akcija – navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Više informacija o akciji bit će poznato po okončanju aktivnosti koje su još u toku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,