Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zenica: Riješena misterija sa muškarcem koji je danima ležao mrtav u stanu

Preuzmite sliku

Više od dvadeset četiri sata nakon što je pronađeno beživotno tijelo u stanu u ulici Jalijski put broj 4., radnici JP Gradska groblja Zenica preuzeli su tijelo.

Kako je za Zenicablog potvrdio Adnan Salkanović, predsjednik Kućnog savjeta, danas oko 13.30 sati je policija otpečatila prethodno zapečaćen stan, nakon što se nije mogao definisati nadležni organ koji bi preuzeo tiijelo umrlog.

U Gradskoj upravi su Kućnom savjetu “pojasnili” da oni skrbe o osobama koje su socijalni slučajevi ili koji iza sebe ostavljaju imovinu, a nemaju nasljednike, čime Grad preuzima dalju brigu i o imovini, a plaćaju troškove sahrane.

Tokom večeri i jutra javilo se desetine građana Zenice, Sarajeva i iz dijaspore, koji su prihvatili na sebe mogućnost plaćanja troškova, samo da sugrađanin bude sahranjen dostojno čovjeka, piše Zenicablog.

Kako su istakli, poznat je i identitet muškarca, radi se o Arsenu T., rođen 1960. godine. U prijepodnevnim satima predsjednik Kućnog savjeta zgrade u kojoj je živio je potvrdio za Zenicablog da su ga kontaktirali rođaci umrlog, te su oni podatke i kontakt proslijedili policiji, koja će ih kontaktirati službeno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,