Četvrtak, 21. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zenica: Radnici povrijeđeni na gradilištu van životne opasnosti

Preuzmite sliku

V.d. direktora JP Autoceste FBiH Đenan Salčin je sa saradnicima posjetio u bolnici radnike povrijeđene u subotu u nesreći na gradilištu autoceste A1 u zeničkom naselju Perin Han. Zaželio im je brz i uspješan oporavak te obećao da će preduzeće učiniti sve da im pomogne pri oporavku.

Na gradilištu je u subotu došlo do nesreće kada se otkačila korpa u kojoj su bili radnici. Tom prilikom teško su povrijeđena tri radnika firme Arel Zenica – Nermin Mujčinović, Fuad Imamović i Dragan Čalić, koji su odmah prevezeni i zbrinuti u zeničku, odnosno sarajevsku bolnicu.

Salčin je u okviru posjete radnicima razgovarao s doktorom Čehom Gezom iz Kantonalne bolnice Zenica koji ga je informisao da je zdravstveno stanje radnika stabilno i van životne opasnosti, javlja Fena.

Direktor JP Autoceste FBiH Đenan Salčin je izrazio žaljenje zbog nesreće  i istakao da će zatražiti od svih kompanija koje izvode radove na Koridoru Vc maksimalnu primjenu, kao i kontrolu primjene mjera zaštite na radu na gradilištima gdje se izvode radovi, saopćeno je iz Press službe JP Autoceste FBiH d.o.o.Mostar. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,