Nedjelja, 5. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zbog zloupotrebe neformalnih razgovora: Tužiteljstvo zatvara istragu o ubistvu Lane Bijedić za medije

Zbog pogrešnih interpretacija, te zloupotrebe neformalnih razgovora od strane pojedinih medijskih kuća, Kantonalni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Širokom Brijegu Josip Aničić kazao je da Kantonalno tužiteljstvo Kantona Zapadnohercegovačkog do daljnjeg neće davati izjave odnosno informacije u slučaju pronalaska mrtvog tijela Lane Bijedić iz Mostara.

Kako su naveli, nanosi se ogromna šteta u istraživanju ovog slučaja i stvara se pogrešna percepcija u javnosti koja je ionako uznemirena ovim nemilim događajem. O ovom slučaju ćemo izvijestiti javnost kada Tužiteljstvo bude smatralo shodnim.

“Mogu potvrditi da sve policijske agencije u BiH koje su uključene u ovaj slučaj ulažu maksimalne napore da se riješi ovaj slučaj”, poručio je Josip Aničić.

Podsjetimo, tijelo djevojke pronađeno je u rijeci Studenčici pored Ljubuškog 6. oktobra.

Kako je Ančić nedavno naveo, na tijelu su pronađeni tragovi udaraca u predjelu glave i tragovi gušenja. U tijelu su pronađeni tragovi vode u plućima i prilikom vršenja uviđaja na mjestu događaja pronađen je mobilni aparat koji je poslan na vještačenje. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,