Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zbog izgubljene torbe pretukao zaposlenika autobusne stanice

Preuzmite sliku

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva, Općinski sud u Livnu odredio je 54-godišnjem M.M. iz Livna jednomjesečni pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Kako se navodi u prijedlogu, osumnjičenom se stavlja na teret da je 12. juna 2019. godine, na autobusnoj stanici u Livnu, prišao 49- godišnjem P.Č iz Livna, zaposleniku poduzeća za prijevoz putnika te ga povišenim tonom grubo vrijeđao i psovao, tražeći da mu vrati izgubljenu torbu, a kada se oštećeni okrenuo, osumnjičeni mu je prišao s leđa i šakom ga udario u predio desnog oka i nosa, nanijevši mu tjelesne ozljede.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Livnu te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke koje tužilaštvo u narednom periodu planira ispitati, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo jer se radi o ranije osuđivanoj osobi, postupajući sudac Općinskog suda u Livnu protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u ovom predmetu protiv osumnjičenog je u toku. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje