Petak, 3. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Za dva dana evidentirano 168 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine

Policijska uprava Zvornik je u dane 29.08.2017. i 30.08.2017. godine, sprovela pojačanu kontrolu saobraćaja, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i „odnos vozač-pješak“ , odnosnokontrolu pješaka učesnika u saobraćaju.

U ovoj akciji,na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je 336 prekršaja počinjenih od strane vozača i pješaka učesnika u saobraćaju.Ukupno je evidentirano 168 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.Ukupan broj sankcionisanih vozača zbog ugrožavanja pješaka je 85, a broj evidentiranih prekršaja počinjenih od strane pješaka je 14, dok je evidentirano 69 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijski službenici Policijske upraveZvornik nastaviće da vrše pojačanu kontrolu saobraćaja, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i „odnos vozač-pješak“ , odnosno kontrolu pješaka učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,