Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vrijeđao i prijetio: Mladić u Sarajevu uhapšen zbog komentara na internetu, oglasila se i policija

Preuzmite sliku

“Kada se uporede evropski i naši policajci razlika do nebesa. Našim treba obuka iz bontona i općeg ponašanja i kulture… ospem se kada vidim naše policajce neprofesionalne, mene zaustavlja kaže hej…pa jel to normalno”

Muškarac inicijala M.H. (1987.) uhapšen je jučer u Sarajevu nakon što je na jednom internet portalu prijetio pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz policije su saopštili da je osoba priznala izvršenje krivičnog djela.

”Ovo lice je policijskim službenicima u potpunosti priznalo izvršenje navedenog krivičnog djela, a njegovi komentari su posljedica zakonitog rada policijskih službenika koji su mu dan ranije izdali prekršajni nalog za nepoštivanje naredbi Federalnog štaba civilne zaštite koje se odnose na obaveznu socijalnu distancu i obavezno nošenje zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru”, pojasnili su iz MUP-a KS.

Iz Tužilaštva KS je potvrđeno da će muškarac nakon kriminalističke obrade biti pušten na slobodu budući da nema osnova za daljnje zadržavanje.

 Objavljeni su i njegovi komentari:

“Čestitam svakome ko policajca ubije, da sam sa parama plaćao hi po glavi da se likvidiraju smrde”, “I zašto policija piše kaže nemaju maske ni oni, neka svojoj djeci pišu…tačno bi se bolje osjećao da jednog sad ubijem mogao bi rahat popiti kafu”, “Kada se uporede evropski i naši policajci razlika do nebesa. Našim treba obuka iz bontona i općeg ponašanja i kulture… ospem se kada vidim naše policajce neprofesionalne, mene zaustavlja kaže hej…pa jel to normalno”, bili su komentari uhapšenog Sarajlije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,