Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik Zeničanka, “porsche” preprodavan, suvozač blizak krim-miljeu: Ko je udario studenta u Sarajevu?

Preuzmite sliku

Sarajevska policija i dalje utvrđuje ko su osobe koje su se nalazile u automobilu “porsche cayene”, koji je jučer u blizini Fakulteta političkih nauka udario pješaka, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće, piše Faktor.ba.

Policija je, kako je jučer potvrđeno, sporno vozilo pronašla u ulici Za beglukom u naselju Širokača, ali su se osobe koje su se nalazile u njemu udaljile u nepoznatom pravcu.

Prema dostupnim informacijama, vozilo je zvanično registrovano na ženi iz Zenice, koja međutim, po svemu sudeći, nema ništa s ovim slučajem.

Vozilo je, kako piše Faktor, navodno nekoliko puta preprodavano, ali nije prevođeno na novog vlasnika, a svi koji su ga potencijalno mogli koristiti negiraju umiješanost u nesreću.

– Imamo neke informacije, ali još se utvrđuje ko, šta i kako – kaže naš izvor.

Policija će po svemu sudeći, iako postoje indicije o identitetu vozača i suvozača, to sada morati dokazivati eventualnim koištenjem snimaka videonadzora, vještačenjima otisaka prstiju ili DNK-analizom predmeta iz unutrašnjosti vozila, koje je izuzeto i u posjedu je policije.

Kako piše ovaj medij, policija raspolaže informacijama da se u trenutku nesreće u vozilu nalazila osoba odranije dobro poznata policiji, ali i široj bh. javnosti. Ova osoba, bliska sarajevskom krim-miljeu, navodno je bila na mjestu suvozača u “porsheu”. Ipak, ove informacije tek trebaju biti potvrđene istragom.

Iz MUP-a KS jutros je zvanično saopćeno da je prilikom udaranja i obaranja na kolovoz pješaka V. J., rođenog 2002. godine iz Zenice, on zadobio teške povrede zbog kojih je zadržan na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

– Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku vozača – navedeno je u policijskom saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje