Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik obješenog pit bula na saslušanju: Tužilac odlučuje o krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti

Preuzmite sliku

Nedeljko Markuljević vlasnik pit bula, psa koji je prošle sedmice ubijen nakon što je utrčao u dvorište komšije Nenada Aleksića, biće takođe saslušan od strane postupajućeg tužioca koji rukovodi istragom, saznaje Srpskainfo.

Nakon saslušanja, tužilac će odlučiti da li postoji krivična odgovornost vlasnika psa u konkretnom slučaju ili će protiv Markuljevića biti pokrenut prekršajni postupak.

Slučaj se dogodio prošle sedmice u Đulićima kod Teslića, a nakon ubistva psa na društvenim mrežama vodi se pravi rat između onih koji su na strani Aleksića koji je priznao da je ubio psa nakon što je ušao u dvorište u kojem su bila djeca, te građana koji ističu da nije bilo potrebe za ubistvom psa, jer pit bul nije bio agresivan.

Izvor Srpskainfo još ranije je pojasnio da su Nenad i Nedeljko prve komšije i da između njihovih kuća nema ograde, te da se pit bul kritične večeri u nekoliko navrata kidao sa lanca i odlazi do dvorišta Aleksića.

– Nenad je to veče sa društvom bio u dvorištu, a sa njima su bila i djeca. Pas od komšije se nekoliko puta taj dan kidao sa lanca i prelazio u njihovo dvorište. Nenad je nekoliko puta zvao komšiju Nedeljka i on bi svaki put dolazio i vraćao psa u svoje dvorište i ponovo bi ga zavezao lancem – pojasnio je ranije naš sagovornik.

Do kobnog trenutka koji je uslijedio oko 21 sat. Tada su djeca prijavila da se pas ponovo ušetao u njihovo dvorište, nakon čega je Aleksić revoltiran otišao do psa, zgrabio ga za kanap i udavio od drvo.

Još ranije je potvrđeno da će protiv Aleksića biti podnesena prijava zbog krivičnog djela mučenje i zlostavljanje životinje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,