Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vjernici kod Bosanske Gradiške izvrijeđani uoči početka ramazana

Preuzmite sliku

“Kao i svake godine povodom naših dana radosti nas vjernika muslimana(dani ramazana,bajrama,…) tako isto iščekujući prvi ezan za početak ramazana, naše pojedine komšije nam upućuju srdačne čestitke povodom našeg najvećeg mjeseca Ramazana urlikajući uz četničke pjesme,psovke “balijske i muslimanske majke”..”

Facebook stranica džemata Obradovac kod Bosanske Gradiške objavila je gnusan video u kojem muškarac izlazi iz automobila i simbolično pokazuje pucanje iz oružja na džamiju.

Kako stoji u objavi, učestala je to pojava koja se ponavlja svaki ramazan, a pored ovakvih ispada, česte su četničke pjesme, psovke i druge uvrede.

“Dragi naši prijatelji,
Kao i svake godine povodom naših dana radosti nas vjernika muslimana(dani ramazana,bajrama,…)tako isto iščekujući prvi ezan za početak ramazana, naše pojedine komšije nam upućuju srdačne čestitke povodom našeg najvećeg mjeseca Ramazana urlikajući uz četničke pjesme,psovke “balijske i muslimanske majke”, mahajući zastavama uz gromoglasno uzvikivanje “balije na kolac,porušit ćemo sve dzamije i poubijati sve muslimane” pa čak( možete vidjeti u videu) izlazci iz auta uz simbolično upiranje “oružja” na dzamiju i pucajući na nju, mi vjernici u velikom strahu docekujemo Ramazan. Policija kao i uvijek po strani sve posmatra i nista ne poduzima. Prepusteni smo samima sebi.
Pogledajte video i djelite neka čitav svijet vidi šta se dešava kod nas u Bosanskoj Gradišci učestalo!” stoji u objavi džemata na Facebooku.

Video snimak pogledajte u nastavku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje