Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Velika policijska akcija u tri kantona, pretresi na 43 lokacije

Preuzmite sliku

Rano jutros, policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, počeli su istovremeni pretresi na 32 lokacija na području Zenice, devet lokacija na području Srednjobosanskog kantona i dvije lokacije u Sarajevu.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “MREŽA IV “, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a današnje aktivnosti se provode u saradnji sa Federalnom upravom policije i Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Današnja akcija je usmjerena na hapšenje i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za vršenje krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.

Pretresi objekata i osoba na navedenim lokacijama su vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode lica koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Više detalja o samoj akciji, kao i rezultatima bit će poznato tokom dana. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,