Ponedjeljak, 27. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Velika akcija u BiH i Hrvatskoj: Nađeno pola tone droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji s hrvatskim USKOK-om (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog krminaliteta), Graničnom policijom BiH i MUP-om Zapadnohercegovačkog kantona, a po naredbama relevantnih sudova i tužiteljstava, sudjeluju u međunarodnoj akciji kodnog naziva „Tebra“ koja se realizira na teritoriji dviju zemalja.

Kako je Feni kazao glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović, radi se o koordiniranoj akciji koja se izvodi s MUP-om Hrvatske i USKOK-om pretresom stambenih objekata, pokretnih stvari i osoba na više lokacija u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Po njegovim riječima, akcija se realizira na temelju višemjesečne istrage usmjerene prema više osoba u dvijema zemljama, koje se sumnjiče za krivično djelo – organizirani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga.

Miladinović je potvrdio kako je zadokumentovan transport veće količine različitih narkotičkih sredstava iz Albanije, preko Crne Gore u BiH i Hrvatsku, a sve radi pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Prema nezvaničnim informacijama, dosada je zaplijenjeno ukupno 500 kilograma droge-skank, te je u Hrvatskoj uhapšeno deset, a u BiH dvije osobe, koje se sumnjiče za spomenuta krivična djela. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje