Srijeda, 19. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Velika akcija MUP-a TK: Zaplijenjeno skoro milion KM, uhapšeno sedam osoba (FOTO)

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminaliteta u saradnji saKantonalnim tužilaštvom TK,  policijom Brčko Distrikta i MUP-om RS su izvršili veliku akciju u okviru koje je zaplijenjeno blizu milion KM, a uhapšeno je sedam osoba. 

Akcija je sprovedena na osnovu naredbi Općinskog suda u Gradačcu i Osnovnog Suda u Bijeljini, a pretresi porodičnih kuća, pomoćnih objekata i vozila su izvršeni na podrućju općina Srebrenik i Gradačac, Brčko distrikta i općine Ugljevik.

  • Na osnovu prikupljenih dokaza uhapšeno je sedam osoba, koji se dovode u vezu s vršenjem navedenih krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz čl. 340. stav 1. i 2. KZ F BiH, a u vezi sa krivičnim djelom „Nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću“ iz čl. 269. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH i krivičnom djelom „Pranje novca“ iz člana 272. stav 3, u vezi stava 1. Krivičnog zakona FBiH.

    Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađeni su i oduzeti veća količina novca (Američkih dolara, Švicarskih franaka, Hrvatskih kuna, Danskih kruna i drugih stranih valuta) u protuvrijednosti od oko 1.000.000,00 KM, automatska puška i pištolj.

  • Protiv osoba koje su uhapšene Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, te će isti biti predati u nadležnost postupajućeg kantonalnog tužioca. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,