Subota, 28. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo
vrtic-djeca
Preuzmite sliku

Vaspitačica optužena da je propustila pomoći djetetu kojeg su ugrizli 30 puta po tijelu

Banjalučka policija podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj u vezi sa slučajem nedavnog povređivanja djeteta u vrtiću u Banjoj Luci.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv J.Š. (1960.) iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nepružanje pomoći te protiv J.K. (1980.) iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nesavjestan rad u službi.

J.Š. se sumnjiči da je, 23. augusta, radeći kao vaspitačica u vrtiću u Banjoj Luci, propustila da pruži pomoć djetetu koje je zadobilo višestuke povrede, dok se J.K. sumnjiči da je kršenjem propisa i propuštanjem nadzora u funkciji koju obavlja, prouzrokovala stanje nesigurno za boravak djece u vrtiću, što je za posljedicu imalo višestruke povrede djeteta koje je povjereno na čuvanje u toj ustanovi, saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Otac trinaestomjesečne djevojčice Miroslav Saradžić (34) iz Banje Luke ranije je novinarima ispričao da je djete imalo oko 30 ugriza i modrica, koje je zadobila u banjalučkom vrtiću “Tijana”.

Kazao je da se sumnja da su to uradila dvojica dječaka blizanaca od tri godine i koji su u istoj grupi s trinaestomjesečnom djevojčicom.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka Jelena Kurtinović je ranije navela da su pokrenuli disciplinski postupak da se utvrde sve činjenice tog slučaja koji je potresao javnost.

Vaspitačica Jadranka Šušnjar, kojoj se na teret stavlja krivično delo nepružanja pomoći, navodno je u danu kada se desio ovaj nemili događaj, u neprimjerenim uslovima za rad sama čuvala 28-oro djece. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,