Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uzimali novac od krijumčara drva: Evo kako su pali banjalučki policajci

Preuzmite sliku

Policajci D. G. i P. K. iz policijske stanice Lauš suspendovani su sa posla zato što su primili mito od 200 maraka, saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacija, policija je 6. avgusta u mjestu Gornja Stratinska kod Banjaluke, zatekla Ognjena P. koji je na kaomion natovario drva bez prateće dokumentacije.

– Policajci su od njega uzeli 200 maraka mita, kako ga ne bi sankcionisali i obavili svoj posao. Nakon što je policajcima dao mito, on je drva odvezao – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Precizirao je da je Ognjen P., nakon što je dao mito policajcima, doveo i u zabludu vlasnika drva, a koji je maloljetan.

– Maloljetniku je rekao da mu je drva oduzela policija, a drva je zatim prodao na području Banjaluke. Na taj način je maloljetnika oštetio za 500 maraka – rekao je izvor.

Protiv policijskih službenika koji se sumnjiče za navedeno krivično djelo podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i oni će biti suspendovani do okončanja postupka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvaljuje građanima na saradnji i poziva sve one koji imaju saznanja o neprofesionalnom i nezakonitom postupanju pripadnika MUP da  to prijave, kako bi se ti navodi mogli istražiti i ti pojedinci procesuirati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,