Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Užas u Bosanskoj Dubici: Pred vlastitim djetetom hladnokrvno objesila psa (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ankica L. iz Bosanske Dubice pred očima svoje maloljetne kćerke ubila je zlatnog retrivera

Na društvenim mrežama tokom vikenda je objavljen videosnimak koji prikazuje mučnu scenu koja je zgrozila brojne građane Bosne i Hercegovine, ali i regije. A. L. iz Bosanske Dubice, navodno medicinska radnica, pred očima svoje maloljetne kćerke ubila je zlatnog retrivera.

Snimak mučenja i ubijanja životinje, koju je namamila hranom, a potom zavezala špagom za  ogradu u blizini kuće, objavio je Dragan A., koji je napisao: “Ana L. je jučer oko 17 ubila ni krivu ni dužnu kuju u našem voćnjaku pred očima svog djeteta. U videu možete vidjeti kako nije bila samoodbrana od psa, već ju je dozvala s hranom i zavezala špagu oko vrata, odvukla do ograde, zatim je zavezala kuju visoko za ogradu i stegla špagu da se udavi. Pas nije ni lajao niti je pokazivao bilo kakav vid nasilja, pa se stvarno pitam kako neko ima srca ubiti životinju ovako hladnokrvno pred očima svog djeteta.”

On je ubistvo psa uočio tek nakon što je pregledao snimke kamere videonadzora.

Iz PU Prijedor je potvrđeno da im je u nedjelju oko 11.15 sati prijavljeno da je noć ranije nepoznata osoba ubila psa zlatnog retrivera.

– Istog dana policijski službenici identificirali su i ispitali osobu A. L. zbog sumnje da je počinila krivično djelo mučenje i ubijanje životinja. Nakon dokumentiranja predmeta protiv A. L. slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu u Prijedoru – kazali su u policiji.

Dubičani su danas najavili da će kontaktirati Centar za socijalni rad, s ozbirom na to da je pas ubijen pred očima djeteta. (Faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,