Srijeda, 27. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Užas kod Mrkonjić-Grada: Pijan zaspao u šumi, vukovi rastrgali smrznuto tijelo

Preuzmite sliku

Mještani Crkvenog i ostalih sela u Ribniku, kod Mrkonjić-Grada, u nevjerici prepričavaju kakva je strašna smrt zadesila njihovog komšiju Vasu Vukovića (62), čije su tijelo poslije smrti rastrgle divlje životinje, saznaje Srpskainfo.

Prema njihovim saznanjima, Vuković je umro od smrzavanja u šumi u blizini sela Crkveno, a njegovo tijelo slučajno je pronađeno 10. januara.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad za Srpsku info je potvrđeno, uz navođenje inicijala, da su pronašli tijelo Vukovića.

– Na lice mjesta izašla je policija koja je obavila uviđaj. Uviđaju je prisustvovao i mrtvozornik, koji je konstatovao da je smrt nastupila od smrzavanja i da nema elemenata krivičnog djela – kažu u policiji.

Kako se nezvanično saznaje, Vukovićevo tijelo slučajno je našao jedan prolaznik koji je o tome obavijestio policiju.

– Najvjerovatnije da je krenuo kući, da je bio pijan i umoran i da je sjeo u šumi da malo odmori. Od hladnoće i alkohola je vjerovatno zaspao i tako se smrzao. Vukovi i druge životinje su namirisale tijelo i iskopale ga iz snijega – rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, kod tijela je nađeno dosta tragova divljih životinja, a na tijelu je bilo više ujeda. Ističe da je Vuković bio mrtav nekoliko dana prije pronalaska.

Mještani Crkvenog i sela u blizini pričaju da je Vaso volio malo više popiti i da je vjerovatno umro na putu prema svojoj kući.

– On je živio u selu Crkveno. To je malo selo gdje trenutno ne živi više od pet domaćinstava. Vaso se nikada nije ženio, a nema ni porodicu. Skoro svaki dan je bio pijan, a u zadnje vrijeme mu je bilo narušeno i psihičko zdravlje – rekao je jedan od mještana.

I drugi mještani sa kojima je razgovarano iz okolnih sela isto kažu za Vasu.

– Najvjerovatnije se Vaso smrzao u noći između Badnjeg dana i Božića, jer su ga komšije tada zadnji put vidjele. Taj nesretnik je živio sam, pa niko nije ni prijavio da ga nema. Nije ni bilo potrage za njim – kaže jedna od mještanki sa kojim smo razgovarali.

Ona ističe takođe da je Vaso volio puno popiti i da je vjerovatno bio pijan te večeri kada je umro.

– Mjesto gde je nađeno tijelo je divljina i rijetko ko tuda prolazi. Ako neko ide tuda, to su samo mještani Crkvenog, ali i oni se rijetko odlučuju na taj put. Po selu sam čula da se priča da su vukovi našli tijelo i da su ga iskopali iz snijega. To me ne čudi, jer u toj šumi ih ima baš dosta – kaže pomenuta mještanka.

Dodaje da je čula da su oko tijela nađeni tragovi i drugih životinja, ali da ne zna koliko su oštetili tijelo.

– Niko nije zaslužio da tako umre, još pogotovo da mu se to desi poslije smrti. Žao mi je Vase što je tako završio, ali je ipak samo bilo pitanje dana kada će se to desiti. Volio je puno popiti i često bi tako znao negdje zaspati – pojašnjava sagovornica za Srpsku.info i dodaje da je u subotu Vuković sahranjen u seoskom groblju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,