Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uz pomoć specijalističke opreme oduzeta neprijavljena roba koja se pokušavala prokrijumčariti u BiH

Koristeći specijalističku opremu službenici UIO u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su raznu robu koja se pokušavala prokrijumčariti u Bosnu i Hercegovinu.

  • pregled-uio-autobus001-20160328
  • Ovlaštena službena lica UINO, Regionalni Centar Tuzla, u proteklom periodu su vršili pojačane aktivnosti na kontroli i sprječavanju ilegalnog uvoza roba na teritorij Bosne i Hercegovine.

    Tom prilikom su u nekoliko odvojenih akcija oduzeli neprijavljenu robu kao što su dijelovi za autobus marke mercedes Benz, kozmetički preparati i roba široke potrošnje.

    Prilikom kontrolnih aktivnosti korištena je oprema donirana od strane Vlade SAD putem programa EXBS. Oprema kao što je CT-30 kit, GR-135, lični detektori radijacije i kamere Sony koje omogućavaju dubinsku kontrolu vozila i mjesta koja se mogu koristiti za skrivanje roba. Pored vizuelnog pregleda uz pomoć specijalističke opreme, službenici UIO imaju mogućnost da prate gustoću i popunjenost mjesta koja treba da su šuplja te da na osnovu toga izvrše pregled istih.

    U nekoliko odvojenih akcija oduzeta je roba čija je vrijednost 10000 KM, a protiv odgovornih lica bit će podnijeti Zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnim sudovima.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje