Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uviđaj na mjestu ubistva Edina Gačića: Snijeg i mrak otežavaju rad (FOTO)

Preuzmite sliku

Na mjesto gdje je danas likvidiran višestruki ubica i osam dana najtraženiji bjegunac u BiH Edin Gačić stigla je ekipa koja će izvršiti uviđaj i dežurni tužilac.

Portal Klix.ba piše da pored brojnih medijskih ekipa i pripadnika policije oko 19 sati su prošla i pogrebna kola koja će prevesti tijelo Edina Gačića.

  • Jake policijske snage i dalje su prisutne na cijelom području, a niske temperature, snijeg i mrak otežavaju svima na terenu.

    Gačić je danas lociran u mjestu Košćan na području Hadžića, a nakon razmjene vatre s policijom je ubijen. U pucnjavi je lakše ranjen pripadnik MUP-a KS.

  • Mještani okolnih sela za Klix.ba su kazali da im je informacija da je Gačić pronađen donijela mnogo radosti jer prethodnih dana su živjeli u strahu.

  • Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar MUP-a KS Admir Katica i policijski komesar MUP-a KS Mevludin Halilović kazali su da je ovo bila jedna od najvećih potraga ikada u BiH koja je uspješno realizirana te da su u njoj učestvovalo više od 1.200 policijskih službenika, kako iz MUP-a KS, tako i iz drugih kantonalnih policija, te pripadnici Federalne uprave policije i Obavještajno-sigurnosne agencije. (Tuzlanski.ba | Foto: Dnevni avaz)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,