Srijeda, 26. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uprava policije: Izvršeni pretresi na više lokacija, dva lica lišena slobode

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i dr., 20 i 21 decembra izvršili su pretrese i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela: više manjih i većih pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste i biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 6 digitalnih vaga, 2 pištolja, 1 automatska puška, 50 komada metaka, 2 tablete Suboxon, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno oduzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji protiv lica: A.S., iz Gradačca, S.S i A.T., nastanjeni u Tuzli, A.O., iz Tuzle, N.A., iz Gradačca, A.H., iz Kalesije i A.B. iz Živinica, dok su M.H., iz Tuzle i K.Š. iz Lukavca lišeni slobode i isti će, uz Izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje